Banyonuzda En Doğru Seramiği Seçmenin 5 Önemli Noktası

Banyonuzda En Doğru Seramiği Seçmenin 5 Önemli Noktası

Banyonuzda değişiklik yapmak için veya tadilat amaçlı banyonuzu tasarlamak istiyorsanız;

Banyonuzda değişiklik yapmak için veya tadilat amaçlı banyonuzu tasarlamak istiyorsanız; evin diğer yerlerindeki seramiklerin aksine, banyo karoları neme ve sıcağa maruz kaldığı için banyo seramiği seçerken biraz daha dikkatli olmanız gerekir. Bunun için seçebileceğiniz birçok farklı stil, desen, renk ve dokuda banyo seramiği bulunuyor. Alternatiflerin hemen hepsinin albenisi olsa da ihtiyacınıza en uygun olanını seçmek biraz emek istiyor. Ancak bazı detayları bilirseniz en temel birkaç konuya karar verdikten sonra banyonuz için en mükemmel seramiği seçmek sizin için oldukça kolaylaşabilir. 


Banyonuzda en doğru seramiği seçmek için dikkat etmeniz gereken temel noktaları sizin için kısa bir kılavuz haline getirdik. 


Önce Stili Belirleyin 

Banyo seramiği seçmeye karar vermeden önce bir stil belirlemelisiniz. Birçok stil, renk ve tasarım arasından istediğiniz görünümü yaratmak için ilk etapta bir renk paletinde karar kılmalısınız. Banyo tasarımları arasında en yaygınları; otel tarzı ferah ve sade banyolar, geometrik çizgileri olan banyolar ve dekoratif öğeleri ile dikkat çeken banyoları sayabiliriz. Belli renk paletlerin bu stillerinde hepsinde daha vurguludur. Örnek verecek olursak, otel tarzı banyolar minimalist bir tasarıma sahip olduğu için nötr renkleri içerir. Çok baskın olmayan pastel tonlar, siyah ve beyaz gibi renkler otel tarzı bir görünüm elde etmek için ideal renklerdir. Geometrik desenlerle dikkat çeken banyolarda ise daha koyu renk tonları hakimdir. Öte yandan dekoratif öğelere sahip banyolarda, modern, cesur ve canlı bir görünüm dikkatimizi çeker. Bu banyolarda hakim olan renkler oluşturulmak istenen temaya göre çok çeşitli olabilir. 


Seçeceğiniz banyo stili, satın alacağınız seramik konusunda da size fikir verecektir. Hangi banyo stilini seçeceğinize karar verirken evinizin genel stlini ve banyonuzun onu nasıl tamamlayacağını da düşünmenizi tavsiye ederiz. Son olarak eğer banyonuz küçükse açık renklerin mekanı daha geniş göstereceğini de bilmenizi isteriz. 


Boyut Tercihini Göz Önünde Bulundurun 

Banyo seramikleri, küçüklü büyüklü çeşitli ebatlara sahiptir. Seramiklerinizin boyutuna önceden karar vererek seçenekleri azaltabilirsiniz. Yer için kullanacağınız seramiklerde büyük karoları tercih edebilir, duvarlarda ise dikdörtgen boyutları seçebilirsiniz. Büyük karoları seçmek hem daha geniş bir alan algısı yaratır hem de daha az derz kullanılacağı için temizlik açısından kolaylık olur. 

Banyonuz için benzersiz bir görünüm yaratmak isterseniz, Dmc Seramik’in 120x120, 120x240 ve 60x120 cm ölçü seçeneklerine sahip karosu tercih edebilirsiniz. Böylece banyonuzun rahatlatıcı aurasını Dmc Seramik’in karoları ile tamamlayabilirsiniz. 


Birden Fazla Alternatif Seçin 

Dilerseniz banyonuzdaki iki farklı alanı birbirinden ayırmak için ya da banyonuzda uyum içerisinde güzel bir kombinasyon oluşturmak için birden fazla seramik seçebilirsiniz. Sadece duvarları ve zemini birbirinden ayırabileceğiniz gibi üç duvarınızda aynı koroyu kullanırken dördüncü duvar için farklı bir alternatif düşünebilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmanız gerekir. Çünkü eşleştirmelerin fazlası banyonuzu kalabalık gösterebilir. Bu nedenle üçten fazla farklı karo seçmemeye dikkat etmelisiniz. 


Duş Alanınızı Düşünün

Banyonuzda ayrı bir duş alanı mevcut ise bu alan için farklı seramik kullanmayı düşünebilirsiniz. Banyonuzun odak noktasını oluşturan bölge duvarınız olacağı için küvetin de olduğu duvarı mümkün olduğunca estetik ve zarif biçimde kullanabilirsiniz. 


Bakıma Dikkat Edin 

Banyo seramiğini belirlerken seramiklerinizin bakım gereksinimlerini de göz önünde bulundurmanızı öneririz. Bazı karo fiyatları daha uygun maliyetlerde olurken detaylı bir bakım istediği için performans açısından sizi yanıltabilirler. Bu nedenle az bakım gerektiren seramikleri tercih etmeniz uzun vadede çok daha rahat kullanım sağlayacaktır.

Diğer Blog Yazıları

Diğer Blog Yazıları

En son trendler ve gelişmeler, DMC Grubu Blog'da

Seramikler mekan dekorasyonu konusunda verilmesi gereken en önemli detaylardan biridir.

Devamını Oku

Küçük yaşam alanları, kendine has işlevsel özellikleriyle apayrı bir albeniye ve şirinliğe sahiptir.

Devamını Oku

Bize Ulaşın

İletişim

Showroom

Beytepe Mah. Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No:63/c-9 Çankaya/Ankara

DMC Group Telefon +90 (312) 495 00 72 DMC Group E-posta info@dmcgrubu.com.tr

Behiçbey Depo

Bahçekapı Fen İşleri Cad. TMO Arkası Söğüt İnşaat Karşısı İstanbul Yolu Ankara

DMC Group Telefon +90 (530) 629 95 45

Siteler Depo

Akçakale Sokak No:20/7 Siteler Atındağ/ANKARA

DMC Group Telefon +90 (533) 329 95 45

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma

09.00 - 18.00

Cumartesi

09.00 - 18.00