Yaşam Alanlarını Daha Ferah ve Geniş Göstermenin Yolları

Yaşam Alanlarını Daha Ferah ve Geniş Göstermenin Yolları

Küçük yaşam alanları, kendine has işlevsel özellikleriyle apayrı bir albeniye ve şirinliğe sahiptir.

Küçük yaşam alanları, kendine has işlevsel özellikleriyle apayrı bir albeniye ve şirinliğe sahiptir. Önemli olan bu yaşam alanlarını doğru şekilde dizayn ederek, rahat ve kullanışlı hale getirebilmek. Evinizin bir odasını veya başka herhangi bir yaşam alanını olduğundan daha ferah göstermek sandığınızdan daha kolay ! Burada her şey ekstra hareket alanı yaratmak ve eşyaların proporsiyonları ile ışığı kullanarak gözü yanıltmaktan ibaret. Öyleyse sizlere yaşam alanlarınızı genişletmek ve daha ferah göstermek için birkaç ipucu verelim.


Küçük Boyutlu Eşyaların Rahatlığı 


Küçük bir odada geniş bir alan algısı yaratmanın ilk yolu, mobilyalarınızın ve odanızın boyutunu doğru bir şekilde orantılamaktan geçiyor. Bir örnekle açıklamak gerekirse eğer bir mobilya, herhangi bir ucuyla odanın sınırlarına dayanmışsa bu mobilya odanız için fazla yer kalmıyor demektir. Odanızda ferah ve geniş bir alan yaratmak istiyorsanız işe mobilyalarınızı küçültmekten başlamalısınız. Bir diğer örnek, konforlu ancak ince hatlara sahip ikili bir kanepe size hantal bir üçlü kanepe kadar oturma alanı sağlar ve odanızda daha az yer kaplar. Eğer odanızda ayna veya çerçeve varsa bunu duvara asarak kullanmanızı öneririz. 

 


Yere Yakın Parçalarla Göğe Uzayan Odalar 


Mobilyalarınızın kısa olmasına özen göstererek odanızın genel profilinin alçak olmasını sağlayın. Böylece mobilyalarınızın tavanla arasındaki boşluğu artacak ve odada bir açıklık hissi yaratmış olacaksınız. Örnek verecek olursak yatak odanız için alçak bir yatak seçin ve doğrudan yere konforlu bir şekilde yerleştirin. 


Dikey ve Yatay Çizgilerin Kerameti


Alanınızın daha büyük ve ferah görünmesini sağlamak için dikey ve yatay çizgilerden faydalanabilirsiniz. Örneğin tavanı yüksek göstermek için dikey çizgileri öne çıkarmanız gerekiyor. Bu algıyı yaratmak için tavan ve duvarı zemine göre daha açık renklere boyamanız gerekiyor. Eğer odayı enine genişletmek istiyorsanız; döşeme, perde ve duvar kağıdında yatay çizgili alternatifleri tercih edebilirsiniz. Böylece hareket ve akış hissini de arttıracaksınız. 


Aynalara Yer Açın 


Aynalar, yaşam alanlarına neredeyse bir pencere kadar açıklık ve ferahlık algısı katıyor. Aynalar ışığı yansıtmanın yanı sıra odanızın içini de yansıtıyor, böylece gözümüzün alanı çok daha geniş algılamasını sağlıyor. Dolayısıyla ne kadar çok ayna o kadar ferah oda demek oluyor. 


Kalın Perde ve Halılarla Vedalaşın 


Perdeler dışarıdaki manzarayı ne kadar göreceğimizi etkilediği için ince ve hafif tüllerden yapılan perdeler alanınızın açıklığını arttıracaktır. Halı ve kilimler her ne kadar eve samimi bir görünüm katsa da daha ferah bir aura için en azından küçük odalarınızdaki halıları kaldırabilirsiniz.


Havadar Kumaşların Etkisi


Masa örtüsü gibi odanızda yer alan, ışığı emen ve odanızı ağırlaştıran kumaşlardan ve malzemelerden mümkün olduğu kadar uzak durun.


Zeminde Beyaz Kullanmanın Yansıtıcı Gücünden Faydalanın


 Duvarların açık renkli olmasının odanızı geniş gösterdiği kadar zemini beyaz kullanmak da aynı etkiyi gösterecektir. Böylece ışığı bolca yansıtarak alanınızı daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Bunun yanı sıra odanızı geniş göstermek için karolarınızı büyük ölçülerde tercih etmenizi tavsiye ederiz. İşte tam bu noktada, Dmc Seramik’in yenilikçi teknolojilerle ürettiği sanat eseri niteliğindeki seramik porselen karolardan faydalanabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

Diğer Blog Yazıları

En son trendler ve gelişmeler, DMC Grubu Blog'da

Banyonuzda değişiklik yapmak için veya tadilat amaçlı banyonuzu tasarlamak istiyorsanız;

Devamını Oku

Seramikler mekan dekorasyonu konusunda verilmesi gereken en önemli detaylardan biridir.

Devamını Oku

Bize Ulaşın

İletişim

Showroom

Beytepe Mah. Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No:63/c-9 Çankaya/Ankara

DMC Group Telefon +90 (312) 495 00 72 DMC Group E-posta info@dmcgrubu.com.tr

Behiçbey Depo

Bahçekapı Fen İşleri Cad. TMO Arkası Söğüt İnşaat Karşısı İstanbul Yolu Ankara

DMC Group Telefon +90 (530) 629 95 45

Siteler Depo

Akçakale Sokak No:20/7 Siteler Atındağ/ANKARA

DMC Group Telefon +90 (533) 329 95 45

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma

09.00 - 18.00

Cumartesi

09.00 - 18.00