Seramik Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Seramik Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Seramikler mekan dekorasyonu konusunda verilmesi gereken en önemli detaylardan biridir.

Seramikler mekan dekorasyonu konusunda verilmesi gereken en önemli detaylardan biridir. Mekanınıza uygun doğru bir seramik seçimi yaparak, birbirinden şık seramik seçenekleriyle mekanlarınızda farklı ve özel atmosferler yaratabilirsiniz. Eviniz için seramik seçmeden önce Dmc Seramik’in 10 altın önerisini dikkate alın. 


Dmc Seramik, seramik seçerken dikkat etmeniz gereken 10 öneriyi listeledi:


1) İlk etapta karo döşeyeceğiniz alanlarda seramiklerinizin kullanım amacını belirleyin. Kaplanacak alanın trafik yoğunluğuna göre zemin karolarının teknik özelliklerini dikkate alarak, aşınmaya karşı dirençli seramikler tercih edin.


 2) Teras ve cepheler gibi dışarıdaki hava koşullarına maruz kalan yüzeylerde su emme katsayısı  düşük olan karoları seçin. Dış cephe ve zemin yüzeylerinde iç mekan için üretilmiş duvar karolarını kullanmayın. Soğuk hava ve yoğun trafik için porselen karolar daha uygun malzemelerdir. 


 3) Zemin karolarını zeminde, duvar karolarını da duvarda kullanmaya özen gösterelim. Aksi halde zemin karoları ile duvara taşıyamayacağı kadar ağır bir yük binmesine neden olabilirsiniz. Karo seçimini doğru yapmak ne kadar önemliyse doğru yapıştırıcı kullanımı da son derece önemlidir. 


4) Seramiklerinizi uygulayacağınız mekanın boyutları ve formu renk seçiminizi de belirleyecektir. Karoların tarz ve rengini seçmeden önce büyüklüklerini doğru seçmek gerekir. 

 

5) Karoların kare mi, dikdörtgen mi, yoksa başka bir formda mı olacaklarına, yüzeylerin ölçülerini aldıktan sonra karar verilir. Mekanın hangi yöne doğru uzun veya geniş olduğunu görmek için dikdörtgen karoların uzun kenarlarını bu doğrultuda yerleştirin. 


6) Mekanlara açık tonlar kullanarak daha büyük algı yaratabilir ve bir duvarı daha koyu renkte bir karo ile kaplatarak derinlik duygusunu artırabilirsiniz.


7) Karolar artık alışıldığı gibi yalnızca banyo ve mutfaklar için kullanılmıyor. Antre gibi yaşam alanlarının en sosyal mekanlarından, salon ve hatta yatak odaları bile karolarla dekore edilmeye başladı. 


8) Suyu absorbe etme oranının daha az olduğu porselen karolar, mutfak ve banyo gibi mekanlarda daha çok kullanılırlar. 


9) Üstü parlak ve sırlanmış porselen karoları ıslak mekanların zeminlerinde çok fazla kullanmayın. Çünkü kayganlık sorunu ile karşılaşabilirsiniz. 


10) Karoların yüzeyi mat ve kaygan olmayanlarını özellikle küçük çocukların koşturduğu mekanlarda ve güvenliğin önde gelen bir kıstas olduğu durumlarda tercih etmelisiniz. Bu ürünleri kolayca temizlemeniz mümkündür.

Diğer Blog Yazıları

Diğer Blog Yazıları

En son trendler ve gelişmeler, DMC Grubu Blog'da

Banyonuzda değişiklik yapmak için veya tadilat amaçlı banyonuzu tasarlamak istiyorsanız;

Devamını Oku

Küçük yaşam alanları, kendine has işlevsel özellikleriyle apayrı bir albeniye ve şirinliğe sahiptir.

Devamını Oku

Bize Ulaşın

İletişim

Showroom

Beytepe Mah. Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No:63/c-9 Çankaya/Ankara

DMC Group Telefon +90 (312) 495 00 72 DMC Group E-posta info@dmcgrubu.com.tr

Behiçbey Depo

Bahçekapı Fen İşleri Cad. TMO Arkası Söğüt İnşaat Karşısı İstanbul Yolu Ankara

DMC Group Telefon +90 (530) 629 95 45

Siteler Depo

Akçakale Sokak No:20/7 Siteler Atındağ/ANKARA

DMC Group Telefon +90 (533) 329 95 45

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma

09.00 - 18.00

Cumartesi

09.00 - 18.00